Sałatka z czerwonej kapusty z pomarańczami

Siostra moja zabiegana znalazła wreszcie chwilkę na sfotografowanie swojego gotowania. W ramach wpisów gościnnych dzisiaj przepis na

sałatka

Sałatkę z czerwonej kapusty

1/2 średniej czerwonej kapusty

garść rodzynek

pomarańcza

3 łyżki musu migdałowego ( lub mleka migdałowego)

3 łyżki octu balsamicznego

3 łyżki oliwy

1 łyżka czegoś słodkiego np cukru z kwiatów kokosa

3 łyżeczki tamari (sfermentowany sos sojowy )

Kapustę poszatkować, pomarańczę obrać i pokroić, rodzynki zalać wrzątkiem na 10 minut. Resztę dokładnie wymieszać i dodać do sałatki.  I to tyle

Wyświetlanie P3010051.JPGWyświetlanie P3010051.JPGsałatka z czerwonej kapusty

 

Smacznego 🙂

 

Jak ktoś ma ochotę na piękne zdjęcia jedzenia 🙂  to zapraszam na zupełnie świeżutki profil „Roh und Ko”